Kirsten

11. september

AV 10. september 2011 Konflikt og fred

I morgen er det 11. septemper. En trist dag vil nok mange si.

Det har vært mye på TV den siste uka om 11. september 2001. De har fortalt om menneskene bak det, hvordan de utførte det, hva den daværende presidenten følte og alle menneskene som misten noen den dagen.

Og når man ser på alle de gråtende og sørgede menneskene, kvinner, menn, barn, så tenker man: Hvem er det som har så mye hat inne i seg at en klarer å gjøre slike ting. For det trengs virkelig mye hat til for å skade og drepe så mange med mennesker. Og å sende så mange inn i sorg og fortvilelse. Jeg mener at den som gjør noe slikt ikke er helt menneske. Ikke sånn demon eller noe slikt, men at han/hun er så skadet av hat innvendig at den personen har mistet noe av menneskeligheten sin.

Det er ganske trist å tenke på egentlig. At en person som for eksempel detonerer en selvmordsbombe på en eller annen butikk gør det fordi andre mennesker har vist han/henne så mye hat tidligere at han/hun ikke ser annet ann hat. Tenk litt på hva du gjør og sier mot andre mennesker og verden vil bli et iallefall litt bedre sted å leve.

Vil du bidra i diskusjonen?


OM FORFATTEREN

Kirsten