Hvis du er 15 år og knekker beinet ditt, så må du fremdeles gå på skolen. Men hvis du er 35 år og knekker beinet ditt, så blir du sykemeldt. Hvis du har en jobb som veiarbeider, tur guide, butikk arbeider eller andre yrker der du går mye og bruker hele kroppen, da skjønner jeg det. Men hvis du har en jobb der du bare sitter på et kontor hele dagen og bare reiser deg for å gå på do eller til et pauserom for å ha pause. Da skjønner jeg det ikke.

Når man går på skole så må man jo gå mye mer enn en som har en kontorjobb. Man går mellom timene, hvis man har timer i forskjellige rom. Man går for å hente bøker i skap eller hyller og man går for å hente/kjøpe lunsj. Da klarer man det når man er voksen og. Jeg har aldri skjønt hvorfor voksene blir sykemeldt hvis de knekker noe eller skader seg annet fysisk sånn at man faktisk fortsatt klarer å gå eller hoppe på krykker. Hvis man bare jobber på PC eller med div papirer så blir det jo enda enklere. Det er ikke rettferdig dette. Er det slik fordi noen mener at man på passe mer på kroppen sin når man er eldre og sitte mer i ro? Man bruker kanskje litt lengere tid på å leges jo eldre man blir men det er da ikke så stor forskjell å sitte i en kontorstol enn i en lenestol!

Er dette aldersdiskriminerende?

 

Vil du bidra i diskusjonen?

OM FORFATTEREN

admin

  Kommentarer (5)

 1. Anonymous

  ()

  Jeg skjønner at du oppfatter dette som forskjellsbehandling! Jeg mener i utgangspunktet at alle "syke" som kan klare å utføre sine daglige gjøremål, enten det er på et kontor eller ved en skolepult, burde gjøre det, men at arbeidsgiver/skoleledelse burde strekke seg litt for å tilrettelegge. Folk har ulik terskel for opplevelse av smerte og ubekvemhet, men det er faktisk opp til legen å avgjøre om man skal sykemeldes eller ikke. Det skal ikke være noen automatikk i at man blir sykemeldt fra jobb hvis man har brukket benet. Og man bør heller ikke automatisk få fri fra skolen. Men man burde få omtanke og tilrettelegging fra skoleledelsen, lærer og medelever, og man burde slippe tanken på hvor urettferdig det er at naboen som gipset foten dagen før får betalt for å sitte hjemme og se tv når hun egentlig kunne jobbet!
  Hilsen Lisa – gravid i 8.måned og fortsatt på jobb:)

 2. Kirsten

  ()

  jo, men noe av problemet er at legene sykemelder selvom man ikke trenger det. Hvis man sier at man ikke klare å jobbe og faktiskt klarer det så er det ofte legen bare sykemelder forde. Ikke alle er sånn men noen. legene må bli strengere med å sykemelde.

 3. Viel

  ()

  Både óg. Ved siden av skolen jobber jeg på et alders- og sykehjem, og jobben går så langt i fra ut på å sitte stille. Enkelte dager er verre enn andre, men det er sjelden tid til å sitte ned noe særlig mer enn de pausene vi har krav på.
  Her for noen måneder sida var det en kollega av meg som brakk beinet. Ho blei først sykemeldt ei uke av legen med beskjeden at de skulle se på aktiv sykemelding etter det.
  Aktiv sykemelding er jo i og for seg en god løsning, men som helsefagarbeider/hjelpepleier er det dessverre svært lite du får gjort utover å sitte på vaktrommet og ta telefonen, som kanskje ringer fem ganger i løpet av dagen.

  Dessuten har denne problemstillingen, det du ser på som diskriminerende å gjøre med hvordan vi unge ser på det å gå på skolen. Vi har en fantastisk mulighet som barn/unge andre steder i verden ville dødd for!
  Om vi er sjuke går det kun utover oss selv, det er vi som mister læring, og risikerer å bli hengende etter. Det er derfor helt feil å se på det som at man får fri fra skolen. Det er helt valgfritt å gå på skolen, om du mener du ikke klarer det med brekt bein, eller en hvilken som helst annen skavank, la være. Simple as that.

 4. Kirsten

  ()

  Først: jeg sa ikke at jeg eller noen andre unge ikke klarer det, men kanskje det er noen skader som gjør det vanskelig å gå rund på skolen. Andre: Jeg sa at problemet var at noen leger gir sykemelding hvis pasienten sier at han/hun trenger det og ikke vurderer selv, de bare gjør det. Det er det som er problemet……

 5. Anonymous

  ()

  Legene skal egentlig gi sykemelding til de som trenger det pga. smerter eller andre ting som gjør at de ikke kan gjøre den jobben de skal. Og jeg syns det er veldig rart dersom en kontorperson brekker beinet og ikke mener han/hun kan gjøre jobben sin.

  Læreren min har nå brukket armen for andre gang dette året, han er på jobb, men får ikke gjort hele jobben sin. Det er for meg greit, fordi han uttrykker at han vil arbeide, men ikke får til alt. Han har ingen sykemelding, bare en tilrettelegging av jobben sin. Jeg synes det er rett måte å løse situasjonen på, og slik er det også for elever.

  Så alt i alt er det legene som bestemmer, og dersom de gir sykemeldinger til folk som ikke trenger det er det legenes feil. Misforstå meg rett.