Her får unge daliter lære.

Operasjon Dagsverk er en solidaritetsaksjon, av, med og for ungdom. Hvert år jobber over 120 000 norske ungdommer inn penger til ungdom i sør. Midlene går alltid til utdanning, fordi OD mener at utdanning fører til utvikling. OD er en støtteorganisasjon, og i år er samarbeidspartneren Strømmestiftelsen.

Årets prosjekt heter Samvad som betyr dialog på nepalsk. Samvad er en ettårig skolegang, som gir utdanning til unge daliter. Daliter er de kasteløse i Nepal. Kastesystemet i Nepal ble offisielt avskaffet i 1963, men i landsbyer er diskrimineringen fortsatt en stor del av Dalitenes hverdag. Det er  f.eks. «uheldig» å møte en Dalit om morgenen. De får ikke adgang til offentlige tjenester som landsbyens vannpumpe, der selv løshunder får gå.

Men hva gjør egentlig Operasjon dagsverk med saken? Midlene du tjener inn på OD-dagen går som sagt til utdanning av unge Daliter. Under Samvad vil ungdommene få både teoretisk og praktisk utdanning. De vil lære om sine egne rettigheter, hvor viktig god hygiene er, hvordan de kan få fram sin mening og yrkesopplæring som vil føre til egen inntekt. Utdanning styker enkeltmenneske, men som OD prosjektet i 2008 (jenter i Bangladesh) forstetter forhåpentlighvis ungdommen i Nepal med Samvad, etter at OD har delt ut alle midlene. Din innsats teller!

LES MER:

 

Vil du bidra i diskusjonen?


OM FORFATTEREN

Operasjon Dagsverk