Hvis du hadde vært en gift dame eller mann, og den du var gift med hadde blitt drept. Hvis dine barn/venner også hadde blitt drept av den samme personen og du er redd du er neste.

Se for deg at den personen som har myrdet de du er glade i ble arrestert og stilt for retten. Der får han dommen “dømt til døden”.

Blir du lettet da? Ville du ha føle en glede over at et til menneske må dø? Eller ville du følt ubehag, siden det var du som vitnet mot han/hun? Ville du også blitt en morder da?

Dette er vanskelige spørsmål å svare på, ikke sant?

I 2004 ble det utført 3797 henrettelser i til sammen 25 land. Men er det riktig å drepe folk, uansett forbrytelsen de har begått? Selv vet jeg egentlig ikke hva jeg skal tro. Men hvis jeg måtte velge side, ville jeg nok velge imot dødsstraff. Grunnen er at jeg synes mennesker dreper nok allerede. Mennesker dreper hverandre i krig, mord og også for å rettferdiggjøre en dom. Det er ikke riktig.

Skal rettsalen gjøre de som vitner til delaktige i et drap. Nei, det bør de ikke.

Hvis det var en i familien din som hadde drept noen. Ville du synes det var greit at han/hun også skulle bli drept da?
Jeg tror ikke det nei……

Vil du bidra i diskusjonen?


OM FORFATTEREN

admin

  Kommentarer (4)

 1. Rune

  ()

  Bra innlegg Kirsten!

  Det grunnleggende prinsippet bør jo være at ingen har rett til å ta et annet menneskes liv, og dødsstraff blir da et statsautorisert mord. Stater skal beskytte innbyggerne sine, ikke drepe dem. Dette gjelder selv de som har begått grusomme kriminelle handlinger.

  Her er en video fra Amnesty som jobber for å bekjempe dødsstraff over hele verden: http://www.youtube.com/watch?v=XlXthucUGuQ&feature=player_embedded

 2. Blogg, sa folk.

  ()

  Jeg er mot dødsstraff. Alltid, uansett. Av forskjellige grunner i hvert enkelt tilfelle, men annet enn at jeg mener det er feil å drepe (igjen: alltid, uansett), er det jo også et tankekors at det sitter uskyldige mennesker på death-row. Nye beviser kan komme for sent for disse menneskene. Hadde de istede blitt dømt til livstid ville saken kunne blitt gjennopptatt.

  Når det kommer til diktatorer vil det være av historisk interesse å holde de ved live. -jeg tenker da på fremtidige nedtegninger.

  Mordere som fortjener et liv bak lås og slå fortjener nettopp dette: Et liv bak lås og slå. Hvor de hver dag må leve med det de har gjort. Døden er for lettvint.