Hvilken galskap ligger bak angrepet på FN-kontorene i Mazir-i-Sharif som drepte minst syv FN-ansatte, en av dem norske Siri Skara?

Fredag 1. april ble FNs kontorer i Mazir-i-Sharif i Afghanistan angrepet av rasende afghanere. Minst 12 personer ble drept i et av de blodigste angrepene på FN i verdensorganisasjonens historie. Bakgrunnen for angrepet var at en amerikansk pastor, kristenfundamentalisten Terry Johns, 20. mars brente islams hellige bok Koranen etter å ha «dømt» den til døden for å stå bak mord, voldtekt og terror. Dette ble lagt ut på Youtube og fanget opp av afghanske medier.

I dypt religiøse land som Afghanistan går det ikke upåaktet hen om vesten spotter deres religiøse verdigrunnlag! Etter fredagsbønnen i Mazir-i-Sharif ble tilhørerne angivelig oppildnet til å straffe USA… og i mangel på amerikanere i umiddelbar nærhet, tok de for seg det nest beste eksempelet på vestlig tilstedeværelse, nemlig FN-kontorene. Et bevæpnet mindretall av de mange tusen demonstrantene stormet bygningen og syv FN-arbeidere ble brutalt drept, blant dem den norske oberstløytnanten Siri Skara.

Handlinger som den utført av intolerante fanatikere som pastor Johns må selvsagt fordømmes på det sterkeste så afghanerne forstår at han ikke er representativ for USA, men ingen religiøs krenkelse afghanere føler seg utsatt for rettferdiggjør voldshandlinger. Ved siden av å vise hvor fortvilet afghanere er over den internasjonale tilstedeværelsen og dårlige levekår, viser saken også hvilken galskap ekstremistiske krefter kan føre til. I denne saken ga amerikanske fanatikere afghanske ekstremister et påskudd til å angripe vesten. Men et angrep på FN er ikke et angrep på vesten, men et angrep på den afghanske befolkningens framtid!

Til ettertanke, når vår kjære pastor først er så godt i gang med å brenne religiøse tekster kan han vel like godt fortsette med sin egen Bibel? Er ikke den «skyld i» korstogene, heksebrenning, kvinneundertrykking og et utall andre forbrytelser kristne har utført i «Guds navn»? På samme måte som muslimske ekstremister i dag utfører terror i «Guds navn»? Det å brenne Koranen faller på sin egen urimelighet!

Vil du bidra i diskusjonen?


OM FORFATTEREN

admin

  Kommentarer (3)

 1. Kirsten

  ()

  det er jo bare tåpelig å brenne Koranen, og så legge det ut på YouTube er enda dummere. lizzom hallo, tenk no litt da Terry Johns…..

 2. Faraydoon azizi

  ()

  Det er tåpelig å brenne koranen og itillegg legge det inn på youtube, det kalles å ikke ha en hjerne å tenke med. Men det jeg ikke forstår om muslimer er hvorfor de skriker "Gud er stor" rett før de skal angripe/sprenge?.. Og en ting til når har gud sakt at det rett å sprenge seg skjøl og få med seg uskyldige mennesker?.. Tåpelig.. (Muslim skjøl, ikke stolt)