Nå er Tromsø dialog 2011 godt i gang og alle stortrives. Det er så flott når jeg går ned til Sekekariatet og ser at folk fra Monaco og Danmark snakker og ler sammen, og at Argentina og Litauen trives i hverandres selskap. Når man ser dette begynner man å tenke på hvorfor det er så mye krig og elendigheter i verden når alle kommer så godt overens. I løpet av disse dagene har jeg møtt mennesker fra store deler av verden og alle var hyggelige og tolerante. Hvis bare alle kunne fått oppleve det jeg gjør nå tror jeg folk hadde vært mere tolerante ovenfor andre mennesker med annen kultur. Jeg intervjuet en fyr som var vert for Ungarn og han var litt Ungarsk selv. Han var veldig hyggelig og morsomm å prate med selvom han hadde var veldig anderledes enn meg. Man må ikke skue hunden på hårene. Han sa at grunnen til at han hadde meldt seg som frivillig og som vert for Ungarn var at han ville hjelpe og for å gjøre en forskjell. Er ikke det en flott tankegang?

Vil du bidra i diskusjonen?

OM FORFATTEREN

admin

  Kommentar (1)

 1. Anonymous

  ()

  Veldig bra innlegg må jeg si! Du er flink å skrive.
  Jeg har bare ett spørsmål. Det har ingenting med saken og gjøre, men jeg har prøvd å google meg litt fram, men jeg finner ingen ting. Jeg lurer på om det går ant å dra til Somalia eller et annet fattig land og hjelpe til? Finnes det sånne orginasjoner som sender folk/ungdommer for å hjelpe de som trenger det? Jeg bruker å se bilde og videoer av fattig familier uten hjem og et telt av gamle klær, jeg har kjempe lyst til å hjelpe de, bygge de ett tak over hode, gi mat på tallerkenen. Håper du kan svare meg. Min drøm er å bli sykepleier, men jeg har også løst å hjelpe fattige, syke og underernærte barn. Jeg syntes så synd i de. Vi i Norge har alt, det er bare så urettferdig. Jeg har en tantunge som ikke ville spise skiven sin fordi jeg ikke hadde det riktige pålegge, så neste gang skal jeg vise henne en video av de fattige barna, så forandrer hun nok mening. Poenget mitt er at vi har så mye ressurser i Norge, og vi må hjelpe de som ikke har det så bra. Jeg har ikke bare lyst å sende penger, jeg stoler ikke 100 % på det, men jeg har løst å hjelpe de fysisk. Jeg har løst å gjøre en forandring!

  Litt lang innlegg, men det er ikke bare erfaringen jeg er ute etter, jeg har lyst å få de som ikke har det så bra, til å føle seg bedre. Til å takle hverdagen mye bedre. Jeg har lyst å hjelpe!
  Takk for at du har lest det her, og nå håper jeg at du kan hjelpe meg til å hjelpe andre.
  MVH Tina