Dårlig samvittighet fordi du har spist mye godt de siste dagene opp mot jul og lagt på deg et par kg? Ikke fortvil, løsningen er her! En bevart hemmelighet, lenge bruk av modeller og kjendiser over hele verden. Den er bedre enn slankepiller, karbohydrat- og fettkurer, slankebelter og treningsstudio. Løsningen er her; Og den heter Adobe Photoshop…

Du har vel handlet en del den siste tida, og da har du kanskje lagt merke til at en del av reklameplakatene fra H&M, Cubus, Dior osv har fått en liten ”tilleggsopplysning” limt på seg. I hele desember har aksjonister rundt om i Norge fra nettverket ”Ungdom Mot Retusjert Reklame” vært ute og merket reklameplakater med påteksten ”Denne reklamen er retusjert og gir et feil bilde av hvordan modellen ser ut”. Vi har trosset kulle, sludd og snø for og henge opp disse plakatene, og hvorfor har vi gjort det?

Hvert år dør det jenter av sult i Norge. Disse jentene utgjør noen av de over femti tusen jentene her i landet som til en hver tid lider av spiseforstyrrelser. De sulter seg til døde fordi de aldri blir pene nok, tynne nok eller sexy nok. Og det er ikke bare femti tusen jenter som har disse tankene, mange jenter sliter med forholdet til sin egen kropp og utseende. Og hvorfor er det egentlig slik, hvorfor blir vi aldri pene nok?

Hver dag går vi forbi store plakater av modeller med perfekt hud, skinnende hår og perfekte Barbie-lignende kropper. Det samme ser vi på tv, i blader og over alt ellers i samfunnet. Den samme dama og mannen. De har kanskje ulike hudfarger eller ulikt hår, men er alltid like tynn og alltid like perfekt. De er skjønnhetsidealet vi alle strever etter og grunnen til at over femti tusen jenter sulter seg fordi de aldri blir tynne nok.

Og det er derfor ”Ungdom Mot Retusjert Reklame” ønsker å lovfeste merking av retusjert reklame. Kun en liten påtekst der det informeres om at reklamen er retusjert. Slik at du husker at ”menneskene” du ser på reklameplakatene ikke er ekte, de er et falskt ideale – men du er ekte, og du er flott akkurat som du er. Vi vil merke retusjert reklame, fordi du fortjener det!

Vil du bidra i diskusjonen?

OM FORFATTEREN

admin

    Kommentar (1)