Massoma Jurmy

Massoma Jurmy

Jeg har vært heldig med å ha ganske mange flinke lærere gjennom min tid som elev, faktisk er det ingen jeg er misfornøyd med. Den norske skolen er full av flinke og kompetente lærere som strever dag etter dag for å få frem det beste i hver enkelt. Likevel er det en lærer som bemerker seg når jeg tenker tilbake på alle lærerne jeg har hatt. Han hette Hugo Høiland. Eller som han kalte seg: Hugo Boss.

Han var den læreren som aldri gav opp oss håpløse. Er det en ting jeg husker veldig godt, så er det det at han fortalte meg om fremgangen til andre elever han hadde hatt tidligere. Dette var nok til at jeg fikk tro på meg selv og motivasjon til å jobbe med stoffet- for når de fikk det til, hvorfor skulle ikke jeg få det til?

Hugo var ikke bare en lærer for oss. Han ble en veldig god venn for hele klassen. Han hadde alltid noen gode vitser og komplimenter på lur. Hvis han så at du ikke hadde det bra en dag, så spurte han rett ut -går det bra med deg? Hugo var god, humoristisk, hjelpsom og omsorgsfull. Han løftet de svakeste og støttet de flinke, men likevel grupperte han aldri klassen i «de flinke» og «de mindre flinke». Denne læreren så alle, som likeverdige.

I dag, 5. oktober er det FNs internasjonale dag for lærere.

En hilsen og takk til alle lærere i hele verden er på sin plass.

Framtidens viktigste mennesker, barna, trenger gode folk til å gjøre verdens viktigste jobb. Mange barn har en skole å gå til, men mangler det viktigste: en utdannet lærer som kan sikre at de lærer det de trenger. Det neste tiåret vil verden mangle 18 millioner lærere.

Erna har sitt lærerløft i Norge. Vi trenger et globalt lærerløft også. Alle barn har rett til en lærer som Hugo og David.

Se også hilsen fra Charlotte som går på skole på Notodden:

Og Fawzi fra Bjølsen går på Hersleb skole i Oslo og forteller om gode lærere:

 

 

Vil du bidra i diskusjonen?


OM FORFATTEREN
Massoma Jurmy

Massoma Jurmy

    Kommentarer (2)

  1. Gunvor andresen

    ()

    Massoma, Charlotte og Fawzi, kjempegøy å høre på det dere har å si. Og godt for alle lærere å bli minnet om at gjør de en god jobb så setter det gode spor hos elevene.