Kirsten

Hat eller trend?

AV 22. september 2011 Barn og unge

Hvis jeg sier Justin Bieber, da sier de fleste jentene: Å han er sååå søt, mens guttene sier: Gay, eller æsj. Hvorfor er det sånn? Er det fordi han er en gutt og dere gutter er sjalue på at han får så mye oppmerksomhet fra all verdens jenter? Eller er det fordi det er en trend å “hate” han? Eller er det faktisk fordi dere ikke liker han, enten pga utseende eller sangstemmen eller gud vet hva annet. Å jentene, hvorfor er det sånn at all verdens jenter er helt hektet på denne ene artisten? Er det fordi akkurat du like han eller fordi det er en trend? Å dette er bare ett av mange tusen eksempler. Er det faktisk din mening eller bare en trend?

Hvilken artist du hører på eller hvilken TV-serie du ser på eller hvordan spill du gamer har nå til dags utrolig stor innvirkning på om du er kul eller ikke. Det er nesten sånn at den ene dagen synes den kule gjengen at du er bare så utrolig teit og den neste så utrolig kul fordi de har fått vite at du game FIFA. Hvem er det som har bestemt at FIFA er kult? Er det du selv eller alle andre?

Det er ikke mange ungdommer som tør å stå frem å si at de liker noe eller noen etter at en hel haug andre folk nettopp har stått og snakket nedlatende om det. Det synes jeg er temmelig dumt. At hva du liker skal ha en innvirkning på om du er kul eller ikke. Om du er verd å bli snakket til. Hvorfor er det sånn? At du blir dømt med tanke på dine interesser. Det er nesten det samme som å bli dømt fordi du er jøde eller farget. Det er ikke store forskjellen bortsett fra at du kan skjule og lyve om dine interesser. Hvem er det egentlig som har bestemt at det er kult, og det der, det er helt mega ukult? Hvorfor er det sånn at det skal være en karakter på kjendiser og hobbyer? Holder det ikke å få karakterer å bli dømt etter ferdigheter på skolen? Skal man i tillegg måtte gjøre sitt beste etter skolen og i lag med venner? Når jeg sier å gjøre sitt beste da mener jeg ikke å være en så god venn som mulig, men å måtte gjøre sitt beste for å følge med på moter og trender. Er det ikke bedre og bare å være seg selv? Å få like hva man vil uten at alle andre skal kommentere det?

Bare det høres ut som en bedre verden spør du meg…

Vil du bidra i diskusjonen?

OM FORFATTEREN

Kirsten