Mina Hennum Mohseni

Fra en demonstrasjon mot dødsstraff og for løslatelse av Troy Davis, 12. juli 2008. Foto: Wikimedia.

I natt kan en uskyldig mann bli drept, i et moderne demokrati.

Troy Davis ble i 1991 dømt for drapet på en politimann i Georgia i USA – det var ingen beviser, kun vitneutsagn. Det var i utgangspunktet ni vitner, men syv har trukket seg, og flere av dem har antydet at de ble presset av politiet til å vitne mot Troy Davis.

Han har hele tiden sagt at han er uskyldig, men det har ikke ført frem – nå har han sittet på dødscelle i mer enn 18 år. Dødsdommen er signert, og i natt skal han dø. Hvordan kan et menneske dømmes til døden uten beviser i et land som kaller seg et demokrati? Hvordan kan domstolen i Georgia bare overse at polititet har presset noen til å lyve?

Dette er så fjernt fra et demokrati som man kan komme! Nå må USA slutte å bryte menneskerettighetene, og faktisk oppføre seg som det demokratiet de ønsker å fremstå som! Den mannen som blir drept i natt kan være uskyldig!

Vil du bidra i diskusjonen?


OM FORFATTEREN

Mina Hennum Mohseni

  Kommentarer (2)

 1. Lisa

  ()

  Dette er en trist dag for menneskeheten. Troy Davis BLE faktisk henrettet i natt. Av staten som skulle beskytte ham mot overgrep.

 2. Rune

  ()

  En trist dag for Troy Davis, hans familie og alle som har jobbet med saken hans.

  I tillegg er det en trist dag for det amerikanske rettssystemet, som viser at rettssikerhet ikke gjelder for alle.

  Troy Davis forlot oss med disse ordene:
  «The struggle for justice doesn’t end with me. This struggle is for all the Troy Davises who came before me and all the ones who will come after me.»

  Arbeidet mot dødsstraff fortsetter, og en dag vil verden forhåpentligvis være kvitt denne forhistoriske straffemetoden som tillater en stat å myrde sine egne innbyggere. Dessverre kommer det for sent for Troy Davis.

No Thumbnail

Hat eller trend?

av 22 september 2011 Barn og unge

No Thumbnail

11. september

av 10 september 2011 Konflikt og fred