Mina Hennum Mohseni

Jeg er lei av at folk tror de gjør verden til et bedre sted ved å jobbe to måneder på et barnehjem i Afrika, jeg er lei av at andres elendighet gjøres til en ferietur man kan komme hjem og skryte av etterpå, jeg er lei av at mennesker som lever i utviklingsland blir fremstilt som folk som trenger hjelp fra oss, jeg er lei av reklamer som viser små, mørke, foreldreløse barn, og som skal få folk til å synes synd på «de fattige barna i Afrika», og så få lyst til å gi penger for å få litt bedre samvittighet – jeg er lei av stakkarsliggjøringen!

Verden er urettferdig, men vi lever her alle sammen – sammen! Det skulle bare mangle at vi jobber sammen for å gjøre verdenssamfunnet bedre. Det skal ikke være nødvendig å stakkarsliggjøre andre mennesker for å jobbe for en mer rettferdig fordeling av verdens ressurser. Selv om det ikke er intensjonen, synes jeg stakkarsliggjøringen er respektløs. Vi skal ikke redde noen, vi skal sammen jobbe for å gjøre verden mer rettferdig!

Vil du bidra i diskusjonen?


OM FORFATTEREN

Mina Hennum Mohseni