Hvis du er mann og spiller profesjonell badminton så har på deg shorts og t-skjorte/poloskjorte. Hvis du er kvinne og spiller profesjonell badminton så må du ha på deg sånn liten kjole. Og det kan bli en regel! Hvis argumentet for at kvinner MÅ bruke kjole hadde vært at det er en tradisjon, eller at det gjør det lettere og spille, da hadde det vært greit. Men når argumentet er at det er fordi det skal være mer attraktivt å se på som publikum, at det er derfor kvinner må bruke mini kjole, da er det rett og slett ekkelt. Det er jo kjønnsdiskriminering så det holder.

Jeg skjønner ikke at de godtar det. Det er jo sikkert noen som ikke bryr seg, eller synes det er greit. Men det er jo helt garantert også noen som ikke liker det men ikke tør å si noe. Og hvis de tør å si noe så blir det neppe gjort noe med det. Jeg synes at kvinner bør stå for retten om likestilling og ikke finne seg i det. Jeg vet at det er noen kvinner som hadde følt seg mer komfortabel hvis de fikk spille i shorts og topp, slik som menn. Siden kvinner må gå i skjørt så synes jeg likegodt menn bare skal gå i shorts og ha bar overkropp. På den måten blir det likestilling og mer attraktivt for kvinnelig publikum.

Se for deg at du kommer til en badmintonbane der det er publikum. Så står det et skilt “KVINNER ER PÅBUDT Å BRUKE KJOLE UNDER TENNIS-KAMP”. Det høres bare dumt ut spør du meg.
Denne regelen om at kvinner skal bruke kjole bør ikke bli vedtatt!

 

Vil du bidra i diskusjonen?

OM FORFATTEREN

admin

  Kommentarer (6)

 1. Viel

  ()

  Sammenlikn med beachvolleyball, da.
  Herrene må spille i shorts og t-skjorte, store og posete som sådan. Kvinnene må spille i noe som likner mer på bikinier, ev. får de ha noe badedraktliknende. Akkurat samme argument som tennisen. Hvor er logikken? Det finnes ingen.

 2. Mariona

  ()

  Tradisjon som argument er omtrent like lite brukbart. Men tenk litt mer på sporten: tennis er drit kjedelig. Det finnes ikke mange som gidder å se på det hvis det ikke kan lokkes med en trusetitt midt i andre runde. Jentene ofrer seg for å holde liv i en døende bransje. Det er ydmykt, stoisk og vakkert gjort. Jesus ville gjort det samme.