Julie Sætre

Julie Sætre

19 år gammal, og bur og studerer i Bergen. Eg er svært glad i nynorsk, samt internasjonale spørsmål som omhandlar bekjemping av fattigdom, kamp for å styrke kvinner si stilling og utdanning til alle.

Bærekraftig utvikling
Leonardo DiCaprio på FNs klimatoppmøte i 2014. FOTO: Flickr, UN Photo
Leonardo DiCaprio på FNs klimatoppmøte i 2014. FOTO: Flickr, UN Photo

Den amerikanske A-liste-kjendisen og skuespilleren Leonardo DiCaprio, er i mars kåret av Ungdomspanelet til «månedens helt». Det er ikke hans tilstedeværelse som svært talentfull skuespiller som først og fremst gjør verden til et bedre sted, det er grunnet hans helhjertede vielse til miljøspørsmål som gjør han verdig tittelen. Leonardo DiCaprio har lenge vært en viktig støttespiller for en rekke miljøorganisasjoner, og gjør en viktig jobb med å fortelle om hva som skjer med DIN jordklode.

I 1998 started DiCaprio en organisasjon kalt «the Leonardo DiCaprio Foundation» (LDF) med mål å redde natur- og dyreliv, spesielt i truede områder. I tillegg jobber organisasjonen med miljøspørsmål, og har som hovedmål «å balansere verdens økosystemer». Leonardo DiCaprio og hans tilhengere ønsker å gjøre folk oppmerksomme på hva jordkloden og menneskeheten har i vente dersom vi ikke begynner med effektive tiltak for en bærekraftig utvikling. I tillegg samler LDF inn penger som deles ut til ulike organisasjoner som jobber med dyre- og planteliv.

Det finnes mange miljøaktivister som DiCaprio. Likevel mener jeg at dette tilfellet er spesielt ettersom DiCaprio lenge har vært et kjent ansikt for så godt som hvert eneste menneske i lang tid. Han bruker sin status som verdenskjent til å fortelle om sitt budskap gjennom ulike sosiale medier og direkte med pressen.

Leonardo DiCaprio snakker ved klimatoppmøtet i FNs hovedkvarter i New York i 2014.

Leonardo DiCaprio snakker ved klimatoppmøtet i FNs hovedkvarter i New York i 2014. FOTO: Flickr, UN Photo

Leonardo DiCaprio bruker, som nevnt over, ofte sosiale medier til å opplyse folk om miljøproblemer, og for å skape oppmerksomhet om ulike viktige saker. For å være nøyaktig har DiCaprio 16 000 000 følgere på Facebook, 15 000 000 på Twitter og 5 300 000 følgere på Instagram. Det er ingen tvil om at han gjør en viktig jobb for å fortelle sine følgere om hva som skjer med vår egen jord.

DiCaprio vant i februar 2016 en etterlengtet Oscar-statuett, og brukte sin egen takketale til å fortelle hele verden om klimasaken han brenner for. Talen kan du se under.

Jeg skulle ønske flere mektige mennesker brukte sin status til å gjøre verden til et bedre sted, slik som Leonardo DiCaprio i dag gjør.

 

Without a healthy planet our future is bleak.

– the Leonardo DiCaprio Foundation

 

//Dette er det andre innlegget i en serie kalt «Månedens helt», hvor hver skribent vil introdusere deg for en viktig personlighet som kjemper eller allerede har kjempet for en mer rettferdig verden//

Vil du bidra i diskusjonen?


OM FORFATTEREN
Julie Sætre

Julie Sætre

19 år gammal, og bur og studerer i Bergen. Eg er svært glad i nynorsk, samt internasjonale spørsmål som omhandlar bekjemping av fattigdom, kamp for å styrke kvinner si stilling og utdanning til alle.