I dag er det minnedagen for ofrene fra 2. verdenskrig.

Under 2. verdenskrig mistet nesten 60 millioner mennesker livet. Det utgjør ganske mange familier som mistet sine nære og kjære. Dette synes FN bør markeres med en minnedag. En minnedag som er til for å huske hvor blodig en krig kan bli, hvor mange liv som kan bli tatt og hvor mange tårer som kan bli felt.

Mange vil si at krig er galt. At krig er trist. Og at krig er unødvendig. Og en krig er vel alt dette?
Eller er en krig så unødvendig?
Ja, en krig er årsaken til at mange mennesker (og dyr) har mistet livet. Men kanskje blir mange konflikter mellom land og styremakter løst opp under en krig. Kanskje problem som ellers ville ha utviklet seg til finanskrise eller mange flere enkelt-mord og bombinger osv. Jeg sier ikke at krig er bra. Selvfølgelig gjør jeg ikke det. Men jeg tror det er en menging med det. Ikke en sånn overnaturlig sak eller noen en gud har bestemt, men likevel en mening. Men jeg mener også at man bør gjøre at man kan for å hindre an krig i å begynne. Personlig synes jeg en krig er verre enn en finanskrise, og jeg håper alle er enig i det.

Jeg håper at alle tenker litt på alle ofrene i 2. verdenskrig, i alle fall i dag, og tenker at krig, det er galt det!


Vil du bidra i diskusjonen?

OM FORFATTEREN

admin

  Kommentarer (8)

 1. Faraydoon azizi

  ()

  Har du kunnskap da har du penger. Har du penger da har du makt, har du makt da har du folket. Har du folket da har du verden..!

 2. Anonymous

  ()

  jeg tror du har rett i dette. i mange konflikter gjennom historien har konflikten blitt løst via krig mye fordi mennesker bare klarer å lære på den tunge måten. ta cubakrisen for eksempel: riktig nok ble det nesten ny verdenskrig, men etter krisen ble det opprettet en direktelinje mellom washington og moskva, pluss to avtaler som gjaldt atomvåpen. likevel vil det alltid være lurt av mennesker å finne en fredlig løsning først, men mye kan tyde på at det ligger naturlig for mennesker å lære via den vanskelige måten.

 3. Prestekragen

  ()

  til kåre: jeg har bannan men jeg har ikke makt eller penger. jeg er fattig og ditt forslag hjelper ikke noe.

 4. Anonymous

  ()

  Nå er det heller ikke bare selveste krigen som står bak dødsfallene, det var spesielt Holocaust som bidro med dødstallene. Jeg synes heller vi skal minnes de med den fryktelige skjebnen som alt for mange fikk under Holocaust.

 5. Kirsten

  ()

  når vi minnes ofrene i 2. verdenskrig så minnes vi også ofrene for holocaust, de er jo også ofre, ikke sant?