Mubarak må gå!

AV 7. februar 2011 Demokrati

Jeg er så lei av han dusten Mubarak! Kan han ikke bare trekke seg helt? Han har blitt presset fra skanse til skanse i to uker nå, og likevel klynger han seg til den siste rest av makt han har. Så langt har demonstrantene fått viljen sin i alt, unntatt det at han fortsatt sitter som president. Denne udemokratiske juksepaven burde trekke seg og gi plass til et virkelig demokrati.

I det siste har han fått støtte fra en kanskje noe uventet alliert, nemmelig Israel. Israel som Midtøstens eneste demokrati burde vell egentlig støtte kampen for demokrati, men neida.Mubarak har vært relativt Israelvennelig og har i stor grad samarbeidet med Israel.Israels frykt kommer nok i stor grad fra at hvis det Muslimske brorskapet skulle få makt i Egypt, så ville nok muligens den politiske situasjonen i området forandre seg betydelig.Jeg tror at Israel må huske at det langt fra bare var tilhengere av det Muslimske brorskapet som demonstrerte mot Mubarak, men også mange koptiske kristne som jeg vil tro at ikke har noe særlig interesse av at en islamistisk organisasjon skulle komme til makten i Egypt.

I det siste har også USA kommet på banen. USA sier at de støtter demokratiet, men foreløpig har de vært veldig vage i sin kritikk av Mubarak, som dog er/var en viktig alliert av USA. Det er kanskje ikke så lett å kritisere diktatoren når han er din diktator?

Vil du bidra i diskusjonen?


OM FORFATTEREN

admin

    Kommentar (1)