Sophia Moruwat

Eksplosjonene i Boston har etterlatt seg 3 døde og over 100 skadet. Samtidig etterlot det store jordskjelvet på grensen mellom Iran og Pakistan 84 døde og flere hundre skadet.

Spørsmålet er da, er alle muslimer terrorister?

Da en eksplosjon tok sted i Boston –Maratonløpet mandag 15. april, ble flere med bakgrunn fra Midtøsten og Sør-Asia tatt som mistenkt. Deriblant Abdulrahman Ali Alharbi, en 22 år gammel student fra Saudi Arabia, Salah Barhoum, en 17 år gammel Marokko-Amerikansk midt-maratonløper og Abdullah Faruque (30) fra Bangladesh som ble overfalt for å være ”en f*cking araber”. Ei palestinsk dame nær Boston fikk også hatefulle kommentarer for å være en muslim og overfalt.

Det de alle har i felles er at de er uskyldige når det gjelder bombingen, og de er heller ikke hvite.

Det er synd ALLE muslimer blir tatt for å være terrorister når slike handlinger tar sted, og blir angrepet. Da 9/11 skjedde i 2001, ble i tillegg til muslimer flere sikher tatt som muslimer pga. turbanen de bærer og slått ned.

Det er viktig å huske at andre, langt mer dødelige nylige hendelser, inkludert de massehenrettelsene i Aurora, Colorado og skolen massakren på Sandy Hook, Connecticut ikke har blitt kalt «terrorisme», og heller ikke  gjerningsmennene merket «terrorist» av regjeringen. Hvorfor? De mistenkte bak Boston eksplosjonene er identifisert som etniske tsjetsjenere og muslimer, selv om det ikke er noen bevis for at de handlet enten i forhold til hendelser i sitt hjemland eller var motivert av en islamistisk ideologi.

Ifølge FBIs database var det flere jødiske terrorhandlinger i USA enn islamske (7% vs 6% mellom 1980-2005). Disse radikale jødene har begått terrorhandlinger i navnet til deres religion akkurat som Al-Qaida. På samme måte som Breivik, Hitler og disse radikale jødene ikke sto for alle jøder og kristne, så står ikke et par muslimske ekstremister for hele 2 milliarder muslimer.

Heller står ikke noen amerikanske soldater som har gjort og fortsatt gjør ugjerninger i land som Afghanistan, der de dreper sivile, voldtar jenter og gjør narr av religionen til befolkningen, for alle amerikanere i verden. Forskjellen her igjen er at slikt får ikke så stor oppmerksomhet i media, sivile liv som blir tapt i Jemen, Afghanistan, Iraq, Palestina og Syria får ikke like stor oppmerksomhet som f.eks. eksplosjonene i Boston og /eller World Trade Centers angrep i 2001.

Er det fordi muslimske liv er verdt mindre? Selv har jeg merket diskusjoner på sosiale medier som Facebook, Twitter og Tumblr der ikke-muslimer viser sin overlegenhet overfor muslimer. Der uskyldige muslimer blir beskyldt for terrorhandlinger.

Det er  Tsarnaev (19) fra Tsjetsjenia som nå har blitt tatt som mistenkt for å ha hatt hånd bak eksplosjonene, men vi har ikke fått noen troverdige bevis på ham.

Fox News bidragsyter Erik Rush, oppfordrer folk til rasisme
Skjermdump av Sahar Rahimi.

Har 19-åringen virkelig planlagt og gjennomført disse eksplosjonene, eller var det de nasjonale styrkene? Det er alltid noe vondt som skjer her i verden, og vi må lære oss å støtte hverandre i all det vonde og gode. Om vi beskylder noen uskyldige  for slike uhyrlige handlinger for å få mindre selvfølelse så sårer vi bare motparten.
Det som skjedde i Boston, er noe de muslimske landene opplever i sin hverdag.

Alle er verdt like mye, og mine tanker er hos de som er berørt både i Boston-eksplosjonene, Afghanistan, Iraq, Jemen og Pakistan.

*Lots of condolences to Boston, Iraq, Afghanistan, Syria with love from Norway * 

Vil du bidra i diskusjonen?


OM FORFATTEREN

Sophia Moruwat