Fawzi Warsame

Fawzi Warsame

Jeg er 15 år gammel og går på Bjølsen skole i Oslo. Mine hjertesaker er å øke bistanden, innføre solidariske handelsavtaler og gi fattige land mer innflytelse. Miljøpolitikken må satses mer på. Andre ting jeg interesserer meg for er sjakk, amerikansk politikk og engelsk fotball.

Da er det offisielt! Et nytt år betyr også et nytt ungdomspanel. Vi er seks engasjerte ungdommer i alderen 15- 20 år som kommer fra hele Norge og med forskjellige bakgrunner, det vi har til felles er at vi alle skal blogge her.

Fawzi Warsame

Fawzi Warsame.

I år skal vi blogge og skrive innlegg om ting som opptar dem på internasjonalt basis. Dette kan være alt fra likestilling til utdanning. I tillegg  skal vi ha en god kontakt med FN-sambandets kontorer på regionalt basis hvor vi mulignes vil bli brukt  til å holde innlegg i debatter og lignende. For oss seks betyr det nye utfordringer og nye interessante debatter, og vi vil gjerne ha deg med!

Vi er alle spent og gleder oss til å skrive forhåpentligvis interessante innlegg, og samtidig håper vi at du kommer til å like bloggen vår og selv involverer deg i de viktige debattene. Det er vi 6 som kommer til å skrive på bloggen i året som kommer:

Fawzi Warsame fra Oslo

Nora Eklo

Nora Eklo.

Jeg heter Fawzi og 15 år gammel. Jeg er en ung sosialdemokrat som går på Bjølsen skole i Oslo. Elevdemokrati er et ord som står strekt som elevrådsleder. Min største interesse er internasjonal solidaritet.

Mine hjertesaker innenfor internasjonal politikk er å øke bistanden, innføre solidariske handelsavtaler og gi fattige land mer innflytelse.

Samtidig mener jeg at miljøpolitikken må satses mer på. For at fremtidens generasjoner skal ha tilgang til et godt miljø og ren natur, må hensynet til miljø komme først. Andre ting jeg interesserer meg for er sjakk, amerikansk politikk og engelsk fotball. 

Ved å blogge tror jeg at det er mulig å gjøre en forskjell.

Har forresten ikke tid til å sove, men det er det jeg liker aller mest.

Nora Eklo fra Trondheim:

Jeg er 18 år, og går studiespesialisering på Katta i Trondheim. Der tar jeg fagene samfunnsøkonomi, rettslære og engelsk litteratur. Jeg interesserer meg for politikk og samfunn,og er glad i å skrive.

Marius Hansen

Marius Hansen.

Først og fremst vil jeg fokusere på miljø og menneskerettigheter, for det er de to temaene jeg brenner mest for. Andre ting jeg liker inkluderer bøker, kaffe, internett og konserter.

Ser veldig fram til å bidra her på bloggen, det blir bra!

Marius Brun Hansen fra Harstad:

Hei! Mitt navn er Marius, og det er jeg som er nordlenningen i denne utgaven av FN-sambandets ungdomspanel. Jeg er 18 år og har en høy interesse for ting som skjer i samfunnet.

Engasjementet mitt bæres på muligheten til å utgjøre en forskjell til det bedre i samfunnet.

Charlotte Wahedi

Charlotte Wahedi.

Klima og miljø står sterkt i fokus for mitt vedkommende, men engasjerer meg også innen menneskers rettigheter og velferd.

Charlotte Wahedi fra Notodden:

Hei! Jeg er en 16 år gammel jente som kommer fra Notodden. Jeg går på Notodden Videregående skole på helse og oppvekst med
studiespesialisering. Jeg er født i Iran , men oppvokst i Norge.

Jeg er svært glad i å diskutere menneskerettigheter , og er veldig opptatt med å innføre menneskerettigheter i ALLE land, spesielt midt -østen.

Fredrik Methi

Fredrik Methi.

Ellers driver jeg med street- dance og kjører motorsykkel.

Fredrik Methi fra Haugesund:

Jeg er en gutt på 18 år som er bosatt i Haugesund. For tiden går jeg tredje, og siste, året ved Skeisvang Videregående Skole, hvor jeg tar språk, samfunnsfag og økonomi.

På fritiden driver jeg med fotball og musikk, samt sitter i elevrådsstyret på skolen.

Jeg er politisk uavhengig, men engasjerer meg stadig vekk i forskjellige saker. Anser meg selv ellers som litt over middels interessert i historie, geografi og sport.

Massoma Jurmy

Massoma Jurmy.

Massoma Jurmy fra Førde:

Jeg er en 15 år gammel jente fra Førde som er født i Iran, oppvokst i Norge og med foreldre fra Afghanistan.

Jeg går på Førde ungdomsskole og er aktiv i AUF. Andre ting jeg interesserer meg for er piano og trening.

I tillegg har jeg min egen private blogg der jeg skriver om min hverdag og andre ting som faller meg inn.

Gjennom mitt år i ungdomspanelet kommer jeg til å legge vekt på å skrive om likestilling, menneskerettigheter og klima.

Jeg ser frem til et fint år med mange ulike utfordringer og mye debatt med dere lesere!

Alle  foto: FN-sambandet / Martine Kværner Roberts

Vil du bidra i diskusjonen?

OM FORFATTEREN
Fawzi Warsame

Fawzi Warsame

Jeg er 15 år gammel og går på Bjølsen skole i Oslo. Mine hjertesaker er å øke bistanden, innføre solidariske handelsavtaler og gi fattige land mer innflytelse. Miljøpolitikken må satses mer på. Andre ting jeg interesserer meg for er sjakk, amerikansk politikk og engelsk fotball.

  Kommentarer (3)

 1. Gunvor Andresen

  ()

  Så flott med ungdom som engasjerer seg. Skal bli spennende
  å følge med på bloggen. Håper spesielt på å høre mer om
  menneskerettigheter Charlotte 🙂