Anita Skarpås

Et nytt år betyr også et nytt ungdomspanel. Vi er seks engasjerte ungdommer i alderen 15- 20 år som kommer fra hele Norge og med forskjellige bakgrunner, det vi har til felles er at vi alle skal blogge her. For oss seks betyr det nye utfordringer og nye interessante debatter, og vi vil gjerne ha deg med.

Vi er alle spent og gleder oss til å skrive forhåpentligvis interessante innlegg, og samtidig håper vi at du kommer til å like bloggen vår og selv involverer deg i de viktige debattene.

Det er vi 6 som kommer til å skrive på bloggen i året som kommer:

Anita Skarpås fra Geilo

Anita Skarpås

Jeg er 17 år og går for tiden på UWC i Mostar, Bosnia- Herzegovia: Tidligere har jeg vært juniorrådgiver for klima, miljø og bærekraftig utvikling i URO (Ungdommenes rettighetsorgan) i Plan Norge.

Jeg engasjerer meg i alt fra barns rettigheter, diskriminering til miljø. Jeg tror det er utrolig viktig at ungdom også engasjerer seg og deltar i samfunnsdebatten, så sleng deg med og fortell oss hva du mener, jeg mener at det kan være både lærerikt og morsomt.

Ellinor Bogen Strandheim fra Trondheim

Ellinor Bogen Strandheim

Jeg er 16 år og går studiespesialisering på Trondheim Katedralskole. Er svært engasjert i politikk og har blant annet sittet i Ungdommens Bystyre i Trondheim. Jeg engasjerer meg i mange saker, men mest av alt kvinnesaken da dette er noe jeg brenner for.

Gleder meg veldig til å blogge med resten av Ungdomspanelet og håper alle dere som leser blir engasjert av å lese det vi skal skrive om i  år. 

Mehmet Kaan Inan fra Oslo

Mehmet Kaan Inan

Jeg er en gutt på 16 år med tyrkisk bakgrunn. Jeg går på Lofsrud skole som ligger i Oslo og stortrives. Jeg er samfunnsengasjert og
elsker å drive med politikk og menneskerettigheter. Jeg sitter i to andre ungdomspaneler som er «Barneombudet» og «Kors På Halsen».

Jeg er ganske så opptatt av frihet til enkeltmennesket rundt om i verden, samt hvilke muligheter dem har. Utdanningsmuligheter og demokrati er temaene jeg vil jobbe med i år og ser fram til fine diskusjoner med dere lesere!

Sophia Moruwat fra Egersund

Sophia Moruwat

Jeg er 17 år og går på Dalane vgs i Egersund. Jeg er medlem av Dalane AUF og AUN som står for Afghansk ungdomsforening i Norge og driver med all slags mulige hjelp til afghanere bosatt i Afghanistan.

Jeg har selv blogg der jeg skriver om alt fra religion til politikk. For meg har politikk og å ta del i samfunnet stor betydning fordi det er vi som er årsaken for forbedringen av samfunnet. Jeg har også en personlig blogg, der jeg skriver om alt fra religion til politikk.  Jeg er opptatt av diskriminering, likestilling og menneskerettigheter.

Anders Midttveit Hjellum fra Bergen

Anders HjellumJeg er 18 år, bor i Bergen og går på Tanks Vgs. Jeg er medlem i Palestinakomiteen og engasjerer meg spesielt mye i saker som omhandler Midtøsten, men også generelt alt som omhandler utenriks. Har reist en god del, og har blant annet vært i Palestina, Israel, Jordan og Kina. Andre ting jeg er opptatt av, er innvandring, andre kulturer, katastrofer og konflikter. Jeg følger mye med på nyheter og liker å få med meg hva som foregår i verden. Menneskerettigheter er også viktig for meg og det preger ofte mitt søkelys når det
kommer til nyheter.  Jeg synes det er viktig å delta i diskusjoner og debatter for å høre hva folk har å si, utrykke min mening og sette lys på betente tema, samt viktige diskusjoner som gjerne ikke har et fasitsvar! Konfliktløsing og utviklingsland er noe jeg kommer til å jobbe mye med i år.

Rebekka Skjørestad, bosatt i Grimstad

Rebekka SkjørestadJeg er 18 år gammel og opprinnelig fra Klepp, men bor nå for tiden i Grimstad. Her går jeg på en internatskole ved navn Drottningborg vgs. Videre har jeg også bodd 12 av mine leveår i Tyskland.

Menneskerettigheter er en sak som opptar meg mye, og jeg har derfor vært medlem i Amnesty Internastional en stund. Andre internasjonale spørsmål som utdanning, likestilling, og globale ulikheter er også temaer som jeg er meget opptatt av.

Utenom dette er det også viktig for meg å bidra til at forskjellige kulturer skal kunne møte hverandre fredelig og uten fordommer. For å få rettet fokuset på dette har jeg veldig lyst til å komme med mine egne synspunkter og inspill, og dermed også fremme en debatt. Videre så vil jeg også vise at ungdommer kan engasjere seg, og jeg håper at jeg kan være med på å inspirere andre unge til å delta i en debatt.

Vi håper derfor at du kommer til å følge bloggen vår videre!

Her er det også en artikkel fra FN. no , om oss i ungdomspanelet!

 

Ungdom skal blogge for FN

 

Vil du bidra i diskusjonen?


OM FORFATTEREN

Anita Skarpås

  Kommentarer (4)

 1. Rune

  ()

  Gleder meg til å følge dere gjennom 2013!

  Blir også spennende å se deres vinkling på dagsaktuelle saker, og gleder meg til å diskutere dette med dere på bloggen.

  Lykke til! Skriv så det suser.

 2. kari solholm

  ()

  Velkommen til dere! Gleder meg til å følge dere i tiden framover. Er overbevist om at dere vil være en aktiv gjeng.