Om elleve dager er det to måneder siden et jordskjelv inntraff på Haiti – lørdag skalv det igjen. I Chile. Denne gangen med langt flere etterskjelv og en påfølgende tsunami som senest i natt slo inn over en havneby i Japan.

Over 700 mennesker er bekreftet omkommet. Tusenvis av mennesker er savnet i ruinene av chilenske byer. Supermarkedene blir plyndret, det gjøres opprør mot politiet og militære styker – og det er fortsatt ikke bedt om internasjonal assistanse. Røde Kors står i følge president Sven Mollekleiv klare, USAs president Barack Obama gikk i går ut og fortalte at amerikanerne kan hjelpe med medisiner og letemannskaper. Hvorfor har ikke chilenerne bedt om denne hjelpen?

Med så massive skader kan de ikke gjøre alt selv. Dagbladet skriver at chilenske myndigheter først vil ha kontroll over skadene før de ber om hjelp. Hvor er logikken? Når rundt to millioner mennesker er berørt av skjelvet, hvorfor ikke be om hjelp?

Jeg håper de ber om hjelp. Snarest. For selv om chilensk Røde Kors har 15.000 frivillige – vil det ikke være nok.

REDIGERT 02.03.10 – De har heldigvis tatt mot hjelpen nå. Det forandrer derimot ikke mitt syn på at hjelpen burde vært tatt mot tidligere.

 

Vil du bidra i diskusjonen?


OM FORFATTEREN

admin

No Thumbnail

There is not any older post !