Bani Singh

Bani Singh

Oslojente og Midtøsten-entusiast med brennende engasjement for både samfunns- og realfagsspørsmål. Mine hjertesaker dreier seg om flyktnings-, og sikkerhetspolitikk. Tyr som oftest til tastaturet når jeg blir forbanna.

Jenter og forskning

Kjenner du en skikkelig kick-ass kvinne som jobber innen forskningssektoren? Da synes jeg du bør gratulere henne i dag! For andre år på rad markerer vi FNs internasjonale dag for kvinner og jenter innen forskning.

En av mine store drømmer som liten jente var å bli forsker. I tillegg var jeg så heldig at moren min, som er mikrobiolog, tok med seg meg på jobb. Jeg pleide alltid å ta full nytte av både labfrakk og labutstyr. Var jeg ekstra heldig fikk jeg bruke et av de mange mikroskopene.

Som en kvinnelig forsker med guts har hun alltid vært forbildet mitt, men dessverre har det aldri vært et stort utvalg av kvinnelige forbilder innen forskningssektoren. Søk gjerne opp «famous scientists», og det eneste du finner er et hav av menn, pluss et lite dryss av to-tre kvinner. Kjipt? JA.

De globale bærekraftsmålene trenger at BÅDE kvinner og menn bidrar. De er avhengig av et sterkt vitenskapelig fundament som får alle med på laget. I dag vil jeg dermed benytte anledningen til å gratulere moren min, men også et annet stort forbilde jeg har, nemlig May-Britt Moser. Denne kvinnen har ikke bare satt Norge på kartet innenfor forskning, men er en av få kvinner som har fått Nobelprisen.

Jeg er helt sikker på at forskningssektoren bringer mye bra for oss kvinner – vår tid begynner nemlig nå.

Vil du bidra i diskusjonen?

OM FORFATTEREN
Bani Singh

Bani Singh

Oslojente og Midtøsten-entusiast med brennende engasjement for både samfunns- og realfagsspørsmål. Mine hjertesaker dreier seg om flyktnings-, og sikkerhetspolitikk. Tyr som oftest til tastaturet når jeg blir forbanna.